Kako deaktivirati povezane Facebook stranice

Ako imate Facebook stranicu za svoju tvrtku i želite je deaktivirati, postupak je jednostavan. Međutim, ako je vaša Facebook stranica povezana s Facebook grupom ili je veza na web stranicu vaše tvrtke, morate poduzeti nekoliko dodatnih koraka prije nego što nastavite s deaktiviranjem stranice. Evo što trebate znati.

Kako deaktivirati Facebook stranicu

Da biste deaktivirali dotičnu stranicu, morate biti prijavljeni na račun kao administrator te stranice. Zatim možete slijediti ove korake za deaktiviranje stranice:

  1. Idite na vrh svoje stranice, gdje se nalazi izbornik stranica , i kliknite Postavke .
  2. Pri dnu kartice Općenito kliknite Ukloni stranicu .
  3. Pročitajte izjavu o odricanju odgovornosti i odaberite opciju Izbriši stranicu .
  4. Od vas će se zatražiti da potvrdite klikom na U redu.

U ovom trenutku vaša se stranica deaktivira na 14 dana. Nakon 14 dana Facebook pita želite li stranicu trajno izbrisati. Ako odaberete Delete , Stranica i sav njezin sadržaj brišu se s Facebooka. Ako u to vrijeme odlučite poništiti objavu umjesto Izbriši, samo će administratori moći vidjeti vašu stranicu.

Otkazivanje deaktiviranog računa prije nego što bude izbrisan

Možete se predomisliti oko brisanja svoje stranice tijekom razdoblja deaktiviranja od 14 dana. Da biste otkazali brisanje stranice:

  1. Vratite se na svoju stranicu tijekom razdoblja deaktiviranja od 14 dana.
  2. Na vrhu stranice nalazi se opcija Otkaži brisanje .
  3. Kliknite ga, a zatim kliknite Potvrdi , a zatim U redu.

Kako onemogućiti Facebook stranicu bez da je izbrišete

Recimo da želite onemogućiti Facebook stranicu, a da je zapravo ne izbrišete. Stranicu možete sakriti od javnosti samo 14 dana prije nego što bude izbrisana. Umjesto toga, možda radije poništite objavu.

  1. Idite na izbornik Stranica na vrhu stranice i kliknite Postavke.
  2. U odjeljku Općenito , koja je prva kartica u odjeljku Postavke, kliknite Vidljivost stranice .
  3. Odaberite Uredi i potvrdite okvir uz Neobjavljena stranica.
  4. Kliknite Spremi promjene da biste poništili objavljivanje stranice i sakrili je od javnosti.

Facebook stranice koje su neobjavljene zadržavaju sav svoj sadržaj, ali administratori stranice ih mogu pristupiti ili vidjeti. Možete ih ponovno objaviti u bilo kojem trenutku odabirom opcije Objavljeno na stranici pod Vidljivost stranice .

Kako prekinuti vezu svoje stranice s grupama

Da biste deaktivirali povezanu Facebook stranicu kada je ta Stranica povezana s grupom, idite na karticu Grupe u Postavkama stranice . Međutim, ako je vaša Stranica trenutno neobjavljena, nećete moći pristupiti kartici Grupe. Na kartici Grupe pronađite sve povezane grupe i kliknite Prekini vezu s grupom pored naziva grupe.

Kako preusmjeriti veze do vaše povezane Facebook stranice

Nakon što deaktivirate svoju Facebook stranicu, morate ukloniti ili preusmjeriti sve veze do te stranice na početnoj stranici poslovne tvrtke. To uključuje izravnu vezu ili Facebook widget koji se vraća na dotičnu deaktiviranu stranicu. Budući da Facebook automatski ne ažurira povratne veze kako bi upućivao na novi URL stranice, morate ručno urediti veze novom vezom.

Da biste vratili stare veze na nove veze stranice, ažurirajte ih na izvoru. To znači ažurirati sve veze izvan web lokacije ili widgete za dijeljenje ugrađene u vaše web mjesto ili upravitelja odnosa s kupcima tako što ćete otići na stražnji kraj i ažurirati vezu na novi odredišni URL. Da biste to učinili, prije svega ponovite korake koje ste slijedili na postavkama web lokacije ili usluge marketinga e-pošte za integraciju s Facebookom. Idite na odjeljak u koji unosite sada deaktivirani URL stranice stranice na Facebooku i uklonite stari URL stranice.

Sada ažurirajte odjeljak novim URL-om stranice. Ako nemate novi URL stranice, uklonite integraciju Facebooka u potpunosti. Ako odaberete ovu opciju, ikona Facebook više se neće prikazivati ​​na vašoj web stranici ili u marketinškim e-porukama. Vidite samo ostale veze za socijalnu integraciju koje imate, poput Twittera ili Instagrama.