Hoću li izgubiti sve ako ponovno pokrenem iPhone?

Svi modeli iPhonea pohranjuju vaše osobne podatke, postavke aplikacije i radne dokumente u trajnu memoriju. Ako isključite telefon, ako mu se baterija isprazni ili se zamrzne i trebate ponovno pokrenuti sustav, nećete izgubiti nikakve podatke osim bilo koje nespremljene datoteke koju ste tada otvorili. Ako trebate u potpunosti vratiti telefon na tvorničke postavke, izgubit ćete sve podatke na mjestu zadnjeg sigurnosnog kopiranja iTunesa ili iClouda.

Obično ponovno pokretanje

Uobičajeno ponovno pokretanje telefona - koje Apple naziva ponovno pokretanje - ne dovodi do gubitka podataka, osim nespremljenih datoteka koje ste otvorili u aplikacijama bez automatskog spremanja. Da biste ponovo pokrenuli telefon, pritisnite i držite tipku "Spavanje / buđenje" dok se na ekranu ne pojavi crveni klizač. Prevucite traku preko zaslona da biste isključili telefon. Nakon isključivanja zaslona, ​​ponovo držite tipku "Sleep / Wake" dok se uređaj ne pokrene.

Prisilno ponovno pokretanje

Ako se vaš telefon zamrzne i neće prikazati klizač za isključivanje, možete ga resetirati, što je prisilno ponovno pokretanje. To uzrokuje gubitak nespremljenih podataka u pokrenutim aplikacijama, čak i ako bi se te aplikacije obično automatski spremale kad se zatvore. Da biste resetirali, istovremeno držite tipku "Isključi / probudi se" i tipku "Početna" oko 10 sekundi. Telefon se isključuje, a zatim se automatski ponovno pokreće.

Vratiti

Ako telefon i dalje ima problema nakon resetiranja, možete ga vratiti na tvorničke postavke. Ovim se postupkom brišu svi podaci na telefonu, uključujući vaše aplikacije, podatke o aplikacijama, kontakte i kalendar, vraćajući ih u tvorničko stanje. Da biste vratili iPhone, spojite ga na računalo, otvorite iTunes, odaberite iPhone i pritisnite gumb "Vrati iPhone" na kartici "Sažetak" uređaja. Pritisnite "Vrati" da biste potvrdili i započeli obnavljanje. Ako ste napravili sigurnosnu kopiju prije vraćanja, možete vratiti izgubljene podatke nakon što se telefon ponovo pokrene pritiskom na "Restore Backup" u iTunes ili odabirom "Restore from iCloud Backup" na telefonu, ovisno o tome kako ste napravili sigurnosnu kopiju uređaja.

Stvaranje sigurnosnih kopija

Redovito izrađivanje sigurnosnih kopija iPhonea jedini je način zaštite podataka u slučaju da trebate vratiti telefon. Svaki put kada na računalu sinkronizirate iPhone s iTunesom, on automatski pravi sigurnosnu kopiju. Sigurnosne kopije iCloud možete omogućiti i u aplikaciji "Postavke" tako da taknete "iCloud", a zatim "Pohrana i izrada sigurnosnih kopija" i prebacite "iCloud Backup" u "On". Nakon postavljanja ove opcije, telefon se automatski izrađuje sigurnosna kopija kada je povezan na struju i Wi-Fi i nije u upotrebi.