Kako označiti nekoga koga ste označili na zidnoj fotografiji na Facebooku

Facebook olakšava označavanje pojedinaca na fotografijama objavljenim na vašem zidu, grupama ili računu općenito. Značajka je idealna za dijeljenje fotografija bez muke oko ručnog slanja fotografija svakoj osobi koja je prisutna na slici. Loša strana označavanja fotografija je ta što možete slučajno označiti pogrešnu osobu ili nekoga tko ne želi biti označen na fotografiji. Pojedinci koje označite mogu se odznačiti kad god to žele. U nekim slučajevima pojedinac možda ne zna da ova značajka postoji, a od vas se traži da to odspojite. Ovim zadatkom možete upravljati u roku od minute.

Raspoznavanje Facebook zidne fotografije

  1. Pristupite fotografiji

  2. Prijavite se na svoj račun i pronađite fotografiju na svom zidu. Facebook sada zid naziva vremenskom trakom ili profilom, ali izvorni se izraz zadržava. To je zaslon na kojem se objavljuju vaše aktivnosti na Facebooku. Ako je vaš zid pretrpan, kliknite karticu "Fotografije" koja se nalazi ispod velike naslovne fotografije. Potražite fotografiju na kartici "Vaše fotografije" ako ste vi objavili original. Sortiranje pomoću kartice "Albumi" još je jedan način lociranja slike. Fotografiju možete pronaći i na kartici "Vaše fotografije". To su fotografije koje su objavili drugi ljudi koji su vas označili na fotografiji. U tom se slučaju možete samo odznačiti jer niste izvorni vlasnik fotografije.

  3. Uklonite oznaku

  4. Ovaj je dio nevjerojatno lagan. Kliknite fotografiju i ona će se proširiti u prozor na vašem zaslonu, zajedno s informacijskom pločom pokraj nje. Imena svih označenih plava su s podcrtavanjem. Ovo je u osnovi veza do profila te osobe. Zadržite pokazivač miša iznad veze da biste u privremenom prozoru prikazali njihov profil. Na vrhu privremenog prozora prikazuje se tko je označio fotografiju (vi u ovom slučaju), nakon čega slijedi mogućnost uklanjanja oznake. Kliknite tekst "Ukloni oznaku" i pojedinac više nije označen na fotografiji.

  5. Sljedeći koraci

  6. Nakon uklanjanja oznake niste nužno gotovi. Iako ta osoba više nije označena, njezino ime još uvijek može biti prisutno u tekstu. Uredite post i izbrišite ime za potpuno uklanjanje. Ako je izvorna oznaka bila pogreška pri upisu, unesite pravilno ime i označite ispravnu osobu prije ponovnog objavljivanja posta. Facebook će obavijestiti osobu o novoj oznaci putem njezinih obavijesti bez slanja suvišnog ažuriranja onima koji su već označeni u izvornom postu.