Što će se dogoditi ako resetirate iPhone?

Appleovo sučelje za iPhone izuzetno je intuitivno i vrlo učinkovito rukuje stvarima poput tekstualnih poruka i govorne pošte. Također ima kapacitet za rad bez napora sa složenim aplikacijama. To ga čini vrlo atraktivnom opcijom za mnoga poduzeća. Međutim, ponekad vam može zatrebati resetiranje iPhonea. Možda se ponaša neobično (vrlo rijetko) ili ga jednostavno želite prodati. Resetiranjem iPhonea u osnovi se brišu svi vaši osobni podaci s telefona. Međutim, zadržat će se tvorničke postavke. To je jednostavno i nije potreban kôd za resetiranje iPhonea .

Postupak resetiranja iPhonea

Važno je da prije početka postupka resetiranja iPhonea izvršite "sinkronizaciju" s računalom ili iCloud računom kako biste zaštitili svoje podatke. Trebali biste priključiti iPhone na izvor napajanja pomoću punjača kako vam sredina ne bi ostala bez baterije. IPhone će se resetirati putem aplikacije "Postavke". Nakon što otvorite aplikaciju, dodirnite gumb "Općenito" i iPhone će vam pružiti dugački popis opcija. Opcija "Poništi" sjedi točno na dnu. Nakon što ga dodirnete, vidjet ćete popis operacija resetiranja koje biste mogli izvršiti. Ako želite potpuno resetirati iPhone, kliknite drugu opciju koja ima oznaku "Izbriši sav sadržaj i postavke", a zatim kliknite "Izbriši iPhone". Nakon što započnete postupak, ostavite telefon na miru i ne ometajte ga dok traje postupak.Može potrajati sve od nekoliko minuta do više od sat vremena. Nakon što se svi podaci izbrišu, iPhone će se sam ponovo pokrenuti.

Vaši osobni podaci

Nakon što resetirate iPhone, nestat će sve aplikacije koje ste instalirali, kao i kontakti, sastanci, bilješke i bilo koji drugi osobni podaci. IPhone će biti jednako nov kao i njegov softver. Ako ste resetiranje izvodili kako biste potom mogli prodati svoj iPhone, možete biti sigurni da niti jedan bit vaših osobnih podataka nije pohranjen u vašem telefonu.

Tvornički softver se ne briše

Operacija resetiranja neće ukloniti originalni iOS softver koji je Apple nedavno instalirao na iPhone. To uključuje sve nadogradnje koje ste preuzeli. IOS je presudan za funkcioniranje iPhonea, jer se uređaj neće moći sam uključiti niti povezati s mobilnim operatorom bez njega. Postoje i tvornički instalirane aplikacije, poput kalendara, fotoaparata i telefona. Oni se neće izbrisati. Ali svi zapisi sadržani u njima bit će izbrisani.

Jailbreaking iPhone

Jednom kada zatvorite iPhone, jamstvo se poništava. Mnogi korisnici i dalje radije instaliraju jailbreak softver jer im omogućuje pristup aplikacijama koje ne mogu dobiti putem App Storea. Jednom kada resetirate iPhone, svaki će se jailbreak softver izbrisati i morat ćete ga ponovo instalirati nakon jailbreak-a.

Izrada sigurnosnih kopija vaših podataka

Svi podaci koje ste kopirali na svoj iCloud račun ili računalo tijekom postupka sinkronizacije bit će spremljeni kada resetirate iPhone. Vaše će se aplikacije i podaci ponovo učitati u vaš telefon kada nabavite drugi iPhone, vraćajući sve poznato. Ako niste uspjeli izvršiti sinkronizaciju, svi podaci dodani u telefon nakon posljednje sinkronizacije bit će izgubljeni. Možda ćete morati ručno obnoviti svoje osobne podatke, poput kontakata i podataka kalendara.

Resetirajte sve postavke iPhonea

Dostupne su i druge opcije resetiranja, osim "Izbriši sav sadržaj i postavke". Jedan od njih je " Resetiraj sve postavke iPhonea ", koji će zadržati vaše osobne podatke i vaše aplikacije, ali će resetirati mrežne postavke i osobne postavke. Opcija "Poništi mrežne postavke" uklonit će sve podatke o WiFi mreži s vašeg telefona, uključujući lozinke koje koristite za povezivanje. Opcija "Poništi upozorenja o lokaciji" uzrokovat će da sve vaše aplikacije zatraže vaše dopuštenje prije nego što pristupe podacima na vašoj lokaciji. Konačno, postavka "Poništi rječnik tipkovnice" uklonit će zapis vaših odgovora na upozorenja o pogrešnim greškama na vašem iPhoneu.