Kako zaustaviti ljude da me ne spominju na Facebooku

Ako više volite manje vidljivu Facebook prisutnost, možete odabrati restriktivnije postavke privatnosti koje će ograničiti načine na koje vas ljudi mogu spominjati. Značajke poput pregleda vremenske trake, dnevnika aktivnosti i popisa blokiranih omogućuju vam veću kontrolu nad vidljivošću na Facebooku. Iako potpuno onemogućavanje označavanja nije moguće, postoje koraci kojima možete dramatično ograničiti izloženost na Facebooku.

Prilagođavanje postavki privatnosti

Facebook-ove značajke pregleda daju vam mogućnost odobravanja postova u kojima ste označeni prije nego što se pojave na vašoj vremenskoj traci. Kliknite ikonu zupčanika i odaberite "Postavke", a zatim na izborniku odaberite "Vremenska crta i označavanje". Kliknite "Uredi" pored "Pregled postova koje su vas prijatelji označili prije nego što se pojave na vašoj vremenskoj traci?" i omogućite značajku pregleda vremenske trake s padajućeg izbornika. Te će se postavke odnositi samo na objave na vašoj vremenskoj traci. Koristite veze "Uredi" za opcije u "Kako mogu upravljati prijedlozima za dodavanje i označavanje ljudi?" odjeljak. Ovdje možete omogućiti značajku pregleda oznaka vremenske trake koja zahtijeva vaše odobrenje da se oznake koje ljudi dodaju pojavljuju negdje drugdje na Facebooku.

Dnevnik aktivnosti

U vašem zapisniku aktivnosti možete pregledati sve postove u kojima ste označeni na Facebooku. Kliknite ikonu lančanika i odaberite "Dnevnik aktivnosti" da biste ga vidjeli. Odavde možete odrediti publiku za objave, povećavajući ili smanjujući vidljivost. Također možete ukloniti oznake koje ne odobravate uklanjanjem veze između posta i vašeg profila.

Popisi blokova

Da biste spriječili da vas netko uopće spominje na Facebooku, možete ga dodati na svoj popis blokiranih uklanjanjem gotovo svih Facebook veza. Blokiranje je obostrana stvar i, nakon što ih jedna stranka pokrene, nije moguća daljnja komunikacija, uključujući označavanje. Osoba koju blokirate neće biti obaviještena, što će je učiniti manje neugodnom. Vaša prisutnost i aktivnost na Facebooku bit će nevidljivi njemu, a oni vama. Više neće imati mogućnost da vas označi na Facebooku.