Što je lokot na Twitteru?

Simbol lokota na Twitteru označava račun koji je zaštićen. Tweetovi sa zaštićenih računa ne mogu se pregledavati ako vam nije odobreno njihovo gledanje. Tvrtke i pojedinačni korisnici mogu zaštititi svoje tweetove kako bi ograničili broj ljudi koji im mogu pristupiti.

Kako funkcioniraju zaštićeni tweetovi

Zaštićene tweetove ne može pregledavati nitko čiji Twitter račun nije posebno odobren. Sljedbenici moraju biti odobreni prije nego što mogu pogledati zaštićene tweetove na profilu, u pretraživanjima, u ugrađenom widgetu ili na vremenskoj traci. Zaštićeni tweetovi ne mogu se ponovno proslijediti, premda odobreni sljedbenik ne može spriječiti kopiranje i lijepljenje sadržaja tweeta negdje drugdje. Korisničko ime računa zaštićeni tweet označava lokotom.

Zaštita računa

Prema zadanim postavkama, novi Twitter račun je javan, ali možete se odlučiti za zaštitu svojih tweetova klikom na ikonu zupčanika na vrhu web sučelja Twittera i odabirom "Settings" s padajućeg izbornika. U odjeljku Račun označite okvir s oznakom "Zaštiti moje tweetove", a zatim odaberite "Spremi promjene". Svi javni tweetovi koje ste već objavili ostaju vidljivi i pretraživi, ​​ali budući tweetovi sada su zaštićeni. Postupak možete poništiti u bilo kojem trenutku, kada će sva vaša ažuriranja postati javna. Svi zahtjevi sljedbenika na čekanju i dalje moraju biti odobreni.

Prednosti zaštite tweetova

Zaštita vaših tweetova daje vam potpunu kontrolu nad time tko ih može vidjeti i veću privatnost za sadržaj koji vaša tvrtka objavljuje. Zaštićeni tweetovi ne pojavljuju se u rezultatima pretraživanja ili na vašem Twitter profilu i tako se mogu koristiti za slanje ažuriranja koja sadrže osjetljive ili privatne podatke. Na primjer, možete postaviti zaštićeni Twitter račun za određenu skupinu zaposlenika unutar organizacije.

Mane zaštite tweetova

Ako je cilj vašeg računa na Twitteru promovirati vaše poslovanje i njegove usluge, zaštita tweetova to ozbiljno ograničava. Svaki zahtjev za praćenje mora biti posebno odobren, a zanimljiva ažuriranja koja dijelite ne mogu se ponovno proslijediti. Bilo koji potencijalni kupac ili zainteresirani klijent koji posjeti vaš Twitter profil neće moći vidjeti vaša ažuriranja ako je račun zaštićen. U većini slučajeva Twitter račune najbolje je objaviti - samo imajte na umu da sve što im se objavi može vidjeti bilo tko.