Kako promijeniti vlasnika iPada

IPad, tablet računalo tvrtke Apple, Inc., od svojih vlasnika zahtijeva upotrebu aplikacije iTunes za postavljanje i sinkronizaciju uređaja. Kada prvi put aktivirate iPad u iTunesu, morate unijeti ime pomoću kojeg iTunes i nekoliko drugih aplikacija mogu identificirati uređaj. Možete promijeniti korisnike na iPad uređajima u bilo koje vrijeme preko iTunes.

Promjena vlasništva nad iPadom vrlo je jednostavna i nakon zamjene iTunes računa za novog vlasnika, efekti će se odmah dogoditi. Brojni su razlozi za promjenu vlasništva, samo pazite da se ne odreknete vlasništva nad iPadom dok ne budete sigurni u odluku.

Razlozi za promjenu vlasnika iPada

Promjena vlasništva može se dogoditi trajno ili privremeno. Trajne promjene zahtijevaju potpuno isključivanje usluga i prekid veze svih povezanih uređaja. Ako prodajete ili darujete uređaj, pobrinite se da iPad novo pokrene novog korisnika. To uključuje prekidanje veze s vašim iTunes računom i brisanje svih pohranjenih podataka na uređaju.

Privremena promjena vlasništva malo je jednostavnija jednostavnom odjavom s iTunesa i novom korisničkom prijavom. Svaka usluga povezana s uređajem i dalje će se naplaćivati ​​ako ne otkažete policu ili ne prebacite uslugu na novi uređaj.

U konačnici, postupak promjene vlasništva je jednostavan i trebao bi zahtijevati vrlo malo vremena. Tipično, vremenski najzanimljiviji aspekt je otkazivanje ili prijenos usluge putem mobilnog operatera.

Isključite sinkronizaciju i izbrišite osobne podatke

Prije nego što predate iPad, uklonite sinkronizaciju sa bilo kojeg povezanog uređaja. Vaš se telefon, računalo i sat potencijalno sinkroniziraju s uređajem. Jednostavno razdvojite svaki uređaj da biste uklonili te veze.

Zatim morate izbrisati svoje osobne podatke. Međutim, nemojte ništa ručno brisati jer ste i dalje prijavljeni u svoj oblak. Brisanjem ćete ukloniti podatke iz svog oblaka, a potom i s drugih uređaja.

Prvo odjavite svoj iCloud i iTunes račune. Jednostavno kliknite Postavke, a zatim Odjava da biste ozbiljno uklonili veze u oblaku s iPada. Mnogi se korisnici u ovom trenutku zaustavljaju i prenose vlasništvo. Trebali biste poduzeti jedan dodatni korak i izbrisati sve preostale podatke s iPada.

Vratite se na Postavke , kliknite Općenito, a zatim Resetiraj . Pritisnite Izbriši sav sadržaj i postavke da biste potpuno očistili iPad za novog korisnika.

Usluga prijenosa

U ovom se trenutku iPad čita za novog korisnika. Oni se jednostavno mogu prijaviti na svoj iTunes račun da bi započeli. Preostao je samo aspekt usluge koji se koristi za prijenos iPada na novog vlasnika .

Ako ste iPad koristili samo putem WIFI-ja i nikada niste povezali uslugu, nisu potrebni daljnji koraci. Ako je iPad povezan s uslugom putem SIM kartice, izvadite je i kontaktirajte svog mobilnog operatera o promjeni usluge. Umetanjem kraja spajalice u rupu u blizini ladice za SIM uklonit ćete karticu. Karticu možete smjestiti u novi iPad kako biste jednostavno prenijeli postojeću uslugu na novi uređaj.

IPad povezan s uslugom bez SIM kartice zahtijevat će telefonski poziv pružatelju usluge da bi odspojio uslugu ili uslugu prenio na novog vlasnika. Postupak se razlikuje ovisno o pružatelju usluge, ali poziv korisničkoj službi obično rješava promjenu.

Druga je mogućnost posjetiti svog pružatelja usluga izravno. Posjeti trgovinama osiguravaju otkazivanje ili prenošenje usluge bez ometanja rukovanja postupkom putem telefona.