Kako se odjaviti iz Gmaila na Androidu

Ako ste jedina osoba koja koristi vaš Android pametni telefon ili tablet, možete se jednostavno prijaviti na svoj Gmail račun na uređaju. No, možete se odjaviti s računa Gmail na Android uređaju ako želite odjednom ili se prijaviti na više računa. Također možete izbrisati sve svoje osobne podatke s Android telefona, što može biti korisno ako odlažete uređaj.

Proces odjave s Gmaila Androida

Android telefoni obično dolaze s aplikacijom Gmail kojom možete pristupiti svom Google računu e-pošte. Vaš Google račun povezan je i s drugim značajkama na telefonu, poput sigurnosnih kopija u oblaku i Googleovih aplikacija kao što su Google Maps, Google Drive i YouTube.

Ako se želite odjaviti s određenog računa na telefonu, on će uglavnom biti odvojen od svih tih aplikacija odjednom. To možete učiniti putem aplikacije Postavke na telefonu pomicanjem do odjeljka "Računi", dodirivanjem gumba "Google", a zatim pronalaskom računa s kojeg se želite odjaviti. Zatim taknite naziv računa i u izborniku "Više" dodirnite "Ukloni račun" da biste uklonili račun sa svog uređaja.

Korištenje više Gmail računa

Niste ograničeni na upotrebu samo jedne prijave za Gmail na svom Android telefonu. Dodatne račune možete dodati putem aplikacije Gmail. Da biste to učinili, dodirnite gumb izbornika u aplikaciji Gmail, a zatim dodirnite strelicu prema dolje pored svog korisničkog imena. Odaberite "Dodaj račun" i slijedite upute za unos korisničkog imena i lozinke za račun te po potrebi potvrdite svoj identitet.

Nakon toga moći ćete kliknuti strelicu prema dolje pored svog korisničkog imena da biste se prebacivali između računa e-pošte kao i vi, održavajući sve svoje račune ažuriranim.

Brisanje svih osobnih podataka

Ako planirate prodati telefon, zamijeniti ga ili ga pokloniti, možda ćete htjeti obrisati svoje osobne podatke s telefona tako da mu nitko drugi neće moći pristupiti kad više nije u vašim rukama.

Morat ćete izraditi sigurnosnu kopiju ili kopirati bilo koje podatke s telefona koji želite spremiti na drugi način. Zatim na početnom zaslonu idite na aplikaciju Postavke, dodirnite izbornik "Sustav" i odaberite "Poništi". Odaberite "Resetiranje tvorničkih podataka", a zatim dodirnite "Resetiraj telefon" za nastavak. Kliknite "Izbriši sve" i pričekajte nekoliko minuta da se postupak resetiranja završi.

Vaš Google račun i ostali podaci uklonit će se s telefona.