Kako ukloniti fotografije s Facebooka koje niste objavili

Ne možete uvijek ukloniti Facebook fotografije koje netko drugi objavi, čak i ako su od vas. Možete ukloniti neželjene fotografije koje netko objavi izravno na vaš profil ili poslovnu stranicu odabirom ikone izbornika s tri točke ( ... ) u gornjem desnom kutu posta koji sadrži fotografiju. Odaberite Sakrij na vremenskoj traci ili Izbriši da biste je uklonili. Također možete ukloniti Facebook oznake koje povezuju fotografiju s vama i uzrokovati pojavljivanje neželjenih fotografija na vašoj osobnoj vremenskoj traci ili poslovnoj stranici. Drugi način sprječavanja neželjenih fotografija je kontrola tko vas može koristiti Facebook oznakama fotografija da vas označe i odobri ono što se objavljuje na vašoj vremenskoj traci.

Razumijevanje Facebook foto oznaka

Kad netko prenese fotografiju ili objavi većinu drugih vrsta sadržaja na Facebooku, može označiti osobu ili poslovnu stranicu da objavu poveže s tim korisnikom ili organizacijom. Ta je fotografija tada potencijalno vidljiva i istaknuta za prijatelje ili sljedbenike tog korisnika.

Ako je vaš osobni račun ili poslovna stranica označena u nečemu, a ne želite da vas označe, zadržite pokazivač miša iznad fotografije i kliknite gumb Opcije ako ste na računalu ili dodirnite ikonu ... izbornika na pametnom uređaju telefon ili tablet. Kliknite ili dodirnite Ukloni oznaku da biste je uklonili.

Fotografija ostaje na Facebooku, a drugi ljudi koje poznajete možda je i dalje vide. Čak su i drugi možda vidjeli da ste označeni prije nego što ste je uklonili. Ako je fotografija uznemirujuća, opscena ili na drugi način neprikladna, prijavite je Facebooku.

Sprječavanje neželjenog označavanja fotografija

Ako imate problema s tim da vas ljudi označavaju na neugodnim fotografijama ili postovima ili radije pregledavate oznake prije nego što se čini da vas povezuju sa Facebook sadržajem, upotrijebite Facebook postavku koja vam omogućuje pregled oznaka prije nego što se pojave.

Da biste to učinili, dodirnite gumb sa strelicom dolje na web verziji Facebooka da biste učitali Facebook izbornik i odaberite Postavke . U Facebook aplikaciji za pametni telefon ili tablet dodirnite gumb izbornika, dodirnite Postavke i privatnost, a zatim Postavke .

Kliknite ili dodirnite Vremenska crta i označavanje . Pronađite postavku koja kaže da Pregledajte oznake koje ljudi dodaju u vaše postove prije nego što se oznake pojave na Facebooku? Na web verziji Facebooka kliknite gumb Uredi . U aplikaciji dodirnite samu postavku. Prebacite postavku na Uključeno .

U budućnosti Facebook šalje obavijest kad vas netko pokuša označiti, a oznaka se nikada neće pojaviti ako to ne dopustite.

Kontrola onoga što je na vašoj vremenskoj traci

Za osobne Facebook račune možete dopustiti ljudima da vas označavaju u postovima i fotografijama, ali kontroliraju hoće li se sadržaj prikazivati ​​na vašoj vremenskoj traci bez vašeg dopuštenja.

Da biste to učinili, posjetite podizbornik Vremenska crta i označavanje u izborniku Postavke i potražite Pregled postova u kojima ste označeni prije nego što se post pojavi na vašoj vremenskoj traci . Na web verziji Facebooka kliknite gumb Uredi . U aplikaciji dodirnite samu postavku. Prebacite postavku na Uključeno .

Tada ćete dobiti obavijest kad god ste označeni u postu prije nego što se pojavi na vašoj vremenskoj traci, a pojavit će se ako ga ne odobrite.

Ako želite izbrisati jedan post sa svoje osobne ili poslovne vremenske trake, kliknite ili dodirnite ikonu ... izbornika pored posta. Kliknite Sakrij s vremenske trake da biste je uklonili s vremenske crte.

Kontrola onoga što je na poslovnim stranicama

Ako želite odobriti fotografije prije nego što ih ljudi postave na vašu poslovnu stranicu, prijavite se na račun s administrativnim pristupom stranici i kliknite gumb Postavke na vrhu stranice. Kliknite opciju Općenito , a zatim Visitor Posts .

Označite Onemogući postove drugih ljudi na stranici kako biste posjetiteljima onemogućili potpuno objavljivanje. Ako želite, označite Dopusti posjetiteljima stranice da objavljuju postove, a zatim potvrdite ili poništite opciju Dopusti fotografije ili video postove .

Također, provjerite Pregled postova drugih ljudi prije nego što se objave na stranici ako želite priliku pregledati postove prije nego što se pojave.